X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Consiliul municipal are de adoptat decizii importante (DOC)

28 iun. 2017,, 16:40   Capitala
1918 0

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat ședința Consiliului municipal (CMC), la care nu va putea fi prezent.

Pe ordinea de zi a ședinței programate pentru vineri, 30 iunie, figurează întrebări referitoare la statele de personal. În particular, se propune numirea în funcție a doi viceprimari, demiterea din funcție a secretarului CMC și numirea altuia, relatează NOI.md.

Primul punct de pe ordinea de zi a ședinței CMC care urmează a fi convocată este chestiunea referitoare la demiterea din funcție a secretarului organului legislativ local, Valeriu Didencu, care se află în arest la domiciliu. În cazul în care majoritatea aleșilor locali se vor pronunța pentru lipsirea lui Didencu de mandat, următoarea problemă de pe ordinea de zi s-ar putea să fie numirea unui nou secretar. Pînă în prezent nu a fost desemnat măcar posibilul cerc de persoane care ar putea pretinde această funcție. Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu, nu va putea participa la procesul de numire și discutare a candidaturilor.

Spre deosebire de situația creată în ce privește ocuparea postului de secretar al CMC, numele celor doi candidați la funcțiile de viceprimar, pe care i-a înaintat primarul general și prim-vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, sînt cunoscute. După cum se știe, este vorba despre fostul ministru al Mediului Valeriu Munteanu și despre șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu. Primarul general ar fi cointeresat ca aleșii locali să voteze pentru candidaturile propuse, căci aparatul Primăriei a rămas „decapitat“ după ce a fost reținut Dorin Chirtoacă și adjunctul lui - Vlad Coteț, iar singurul viceprimar, Nistor Grozavu, conduce temporar administrația municipală.


De asemenea, CMC urmează să discute în cadrul ședinței în cauză problema evacuării deșeurilor din Chișinău și să examineze chestiunea ce vizează alocarea fondurilor pentru reînceperea funcționării Poligonului de deșeuri de la Tînțăreni. Investiția totală necesară pentru reluarea activității poligonului din raionul Anenii Noi este estimată la 23 de milioane de euro.

De menționat că activitatea Consiliului municipal Chișinău este blocată de fracțiunile PL și PPE, după ce pe 25 mai, în legătură cu suspiciunile de corupție, au fost reținuți primarul general, prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi și secretarul CMC, Valeriu Didencu, membri ai Partidului Liberal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?