X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

EUBAM respinge informația privind recunoaşterea internaţională a numerelor de înmatriculare transnistrene

28 iun. 2017,, 09:40   Politică
3670 2

Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) respinge afirmaţia liderului transnistrean, Vadim Krasnoselski, precum că numerelor de înmatriculare a automobilelor emise în Transnistria sînt recunoscute internaţional.

Despre aceasta se menţionează într-un comunicat al Misiunii.

Misiunea precizează că într-un interviu pentru un portal rus, Vadim Krasnoselski afirmă că "EUBAM a concluzionat că plăcuţele de înmatriculare a vehiculelor emise în Transnistria sînt recunoscute ca fiind internaţionale".

"EUBAM doreşte să precizeze că nu a afirmat că plăcuţele de înmatriculare a vehiculelor emise în Transnistria sînt recunoscute la nivel internaţional. Misiunea subliniază că vehiculele cu plăcuţe de înmatriculare emise în Transnistria sînt admise, dar nu recunoscute legal, într-un număr mic de ţări din afara Republicii Moldova", se arată în comunicat.

Misiunea aminteşte că, în septembrie 2015, a transmis un document cu o Opinie Tehnică, care propunea o soluţie temporară pentru admiterea vehiculelor cu plăcuţe de înmatriculare emise în Transnistria să participe în traficul rutier internaţional.

"Acest document a fost aprobat de către participanţii la ultima întÎlnire a "Conferinţei Permanente pentru chestiuni politice în cadrul procesului de negociere a soluţionării conflictului transnistrean", care a avut loc la Berlin în perioada 2-6 iunie 2016. Discuţiile privind modalitatea de implementare a acestei propuneri sînt în curs de desfăşurare", se menţionează în comunicat.

SăptămÎna trecută, Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a spus că a propus Guvernului o soluţie pentru problema participării automobilelor înmatriculate în Transnistria în traficul internaţional. La baza acestei decizii, de asemenea, se află propunerile EUBAM. Însă discuţii pe marginea acestei chestiuni continuă. În prezent, automobile cu numere transnistrene pot intra doar în Ucraina şi Rusia. Ucraina a declarat recent că intenţionează să interzisă intrarea pe teritoriul său a automobilelor cu asemenea numere de înmatriculare. Acest fapt a trezit îngrijorarea administraţiei de la Tiraspol, care a solicitat susţinerea Rusiei în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?