Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Voronin critică noua COALIȚIE: Sînt marionete în mîinile păpușarilor europeni

3 iun. 2013,, 13:18   Politică
3769 7
Foto: elldor.info
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că după ce pe 30 mai Parlamentul a votat Guvernul condus de Iurie Leancă, în Moldova alegerile anticipate sînt mai actuale decît anterior. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PCRM a motivat acest lucru prin faptul că noua coaliție proeuropeană este una “oligarhică, care are un singur scop – capturarea instituțiilor statului”, anunță NOI.md.

Voronin susține că PCRM nu a participat la procedura de votare a Guvernului, deoarece documentul în care era componența noului Guvern nu a fost prezentat nici chiar membrilor noii coaliții. “Noua coaliție s-a constituit fără valori și ideologii. Nimănui nu i-a trecut prin cap că trebuie să dezvolte economic țara. Pe 30 mai a avut loc un eveniment destul de important. Nu este vorba doar de faptul ca de la orizont au dispărut personaje politice de tip Lupu, Filat, Ghimpu și nici de faptul că noua guvernare, începînd cu 30 mai, aparține unui singur partid – PD. Acest partid trebuie să răspundă pentru ceea ce se va întîmplă în Republica Moldova. Este o conspirație cinică cu privire la împărțirea funcțiilor financiare. Singurul lor scop este capturarea instituțiilor statului”, a subliniat Voronin.

Liderul PCRM s-a referit și la negocierile separate purtate de PCRM cu PDM și PLDM. Potrivit lui, pînă în ultimul moment, ambele partide erau de acord cu necesitatea anticipatelor. Ulterior însă, cele doua partide și-au schimbat poziția.

“Faptul că au renunțat la această decizie arată ca aceste forțe sînt marionete în mîinile păpușarilor europeni. UE nu mai are valori și standarde, dar conservarea în Moldova a unui regim antirusesc și excluderea oricăror posibilități de reintegrare cu Transnistria. Fule, Schuebel vor închide ochii la fărădelegile guvernării, cum i-au închis și pînă acum la regimul antidemocratic”, a opinat liderul PCRM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?