Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Boxerii moldoveni au îndeplinit planul minim la Europene

20 iun. 2017,, 17:50   Sport
2501 0

Lotul național de box a atins ieri la Campionatul European de la Harkov (Ucraina) obiectivul minim fixat – două licențe la Campionatul Mondial din anul curent, relatează Moldpres.

Sarcina schițată a fost realizată după ce Vasile Belous (69 kg) l-a învins prin abandon, în runda a doua, pe Pavel Kastramin din Belarus și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului. Anterior în această fază a competiției a promovat la categoria supergrea Alexei Zavatin.

Conform regulamentului, pugiliștii care se califică în această etapă a competiției obțin dreptul de a evolua la Mondiale. ”Deja e bine, dar noi trebuie să atingem și obiectivul maxim – să cucerim minimum o medalie”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc, care a pregătit lotul de Europene.

Daniil Platanovschi (52 kg) a cedat ieri în meciul susținut cu Dmytro Zamotaev (Ucraina), fiind eliminat din concurs. În după-amiaza zilei vor boxa Veaceslav Gojan (56 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg).


Campionatul a reunit 258 de boxeri din 40 de țări și se va încheia pe 25 iunie. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Vasile Belous este angajat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?