Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Veronica Abramciuc: Lui Dodon i se va propune să părăsească partidul

1 iun. 2013,, 02:15   Politică
8800 2
Foto: publika.md
Planurile lui Igor Dodon de a deveni boierul Partidului Socialiştilor au eşuat și va trebui să plece. Acest lucru l-a declarat în interviul acordat postului de radio Europa Liberă membrul Comitetului executiv al partidului, Veronica Abramciuc.

Potrivit acesteia, „domnului Igor Dodon i se va propune să părăsească partidul. Noi nu vedem viitorul partidului cu el în frunte şi cu metodele care sînt folosite acum. El a greşit cînd a crezut că o să vină cu scopuri meschine şi o să acapareze partidul. El aşa a făcut şi în PCRM. Tot din scopuri meschine s-a înscris în PCRM cu cîteva zile înainte de a fi înaintat în calitate de candidat la funcţia de primar al Chişinăului”.

„El trebuie să înţeleagă că planurile lui de a deveni ”boierul” Partidului Socialiştilor au eşuat. Noi trebuie la fel să înţelegem şi să recunoaştem vina că noi am avut o speranţă, noi am greşit. Deci scindarea asta în partid nu are absolut nimic cu votarea guvernului, cu votarea spicherului, cu poziţia în Parlament. Aceasta este o coincidenţă”, a remarcat Abramciuc.

Deputata s-a plîns că, după venirea lui Dodon la conducere, se închid filialele teritoriale ale partidului, iar el se ocupă de acapararea formațiunii. „ Acum mai bine de un an, între partid şi grupul lui Igor Dodon a fost semnat un acord. Conform acordului, au fost stabiliţi doi conducători ai partidului – Igor Dodon în calitate de preşedinte şi preşedintele executiv Valentin Crîlov, unul dintre fondatorii partidului. Acordul nu prevedea că se vor face tentative de uzurpare a puterii şi tentative de a cumpăra membri. Noi am început să înţelegem că aproximativ de trei luni se începe dezechilibrarea procesului, destul de serios. S-au început represiuni asupra membrilor de partid şi activiştilor conducători ai structurilor raionale care făceau parte din echipa partidului pînă la venirea lui Igor Dodon. S-au închis oficiile raionale din Cahul, Comrat, Anenii Noi. Punctul culminant pentru noi a fost pe 27 mai, cînd la şedinţa executivului a fost pusă întrebarea de a lichida organizaţia de partid din Glodeni”.

Potrivit Veronicăi Abramciuc, socialiștii au serioase probleme financiare, iată de ce s-a decis salvarea formațiunii prin înlăturarea lui Dodon.

„Veteranii Partidului Socialiştilor am convenit să creăm o platformă în cadrul partidului pentru a atrage pîrghiile de conducere a partidului şi pentru a salva partidul de la faliment politic şi financiar, deoarece la etapa actuală partidul are foarte mari datorii financiare”, a subliniat Abramciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?