X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Dodon, îndemnat să publice documentul de privatizare a Hotelului „Codru”

15 iun. 2017,, 14:41   Politică
3489 2

Centrul de Politici şi Reforme (CPR) îl îndeamnă pe preşedintele Igor Dodon să facă public documentul de privatizare a Hotelului "Codru".

Îndemnul a fost lansat într-o adresare a organizaţiei nonguvernamentale către şeful statului.

În adresare se subliniază că CPR vrea să aducă claritate în problema posibilei implicări a lui Dodon, care în 2008 ocupa funcţia de ministru al Economiei, în privatizarea hotelului "Codru".

Potrivit CPR, Dodon a fost întrebat de mai multe ori despre acest subiect şi el a recunoscut că a adresat, împreună cu prim-ministrul de atunci, Zinaida Greceanîi, o scrisoare secretizată către ex-preşedintele Vladimir Voronin.

„Înţelegem că, prin semnarea acestei scrisori, aţi confirmat opiniei publice suspiciunile Dvs. referitoare la procesul de privatizare. În conformitate cu prevederile articolului 8 al Legii privind secretul de stat, nu se atribuie la secret de stat şi nu pot fi secretizate informaţiile privind "faptele de încălcare a legii de către autorităţile publice şi persoanele cu funcţii de răspundere din cadrul acestora". De asemenea, punctul 2 al aceluiaşi articol interzice expres secretizarea informaţiilor "în cazul în care aceasta ar putea limita accesul la informaţiile de interes public, s-ar putea răsfrînge negativ asupra realizării programelor de stat şi de ramură ale dezvoltării social-economice şi culturale sau ar putea reţine concurenţa dintre agenţii economici", se arată în adresarea CPR.

ONG-ul îi solicită preşedintelui să ofere informaţia despre indicaţiile date în calitate de ministru al economiei şefului Agenţiei Proprietăţii Publice, instituţie responsabilă de administrarea proprietăţii statului. De asemenea, CPR îi propune şefului statului să dispună publicarea scrisorii pe care a semnat-o împreună cu Zinaida Greceanîi către preşedintele de atunci, Vladimir Voronin, precum şi să informeze despre răspunsul şefului statului la scrisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?