Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Oportunități de investiții din sectorul TIC din Moldova sînt prezentate în Suedia

30 mai. 2013,, 11:51   Economie
3120 0
Foto: actualidad.rt.com
Oportunități de investiții din sectorul TIC din Moldova sînt prezentate în Suedia. Surse din cadrul Ministerului Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor din Republica Moldova au comunicat pentru NOI.md că într-o vizită de lucru în Suedia, care va dura pînă la 31 mai, se află o delegație a țării noastre, condusă de viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dona Şcola.

Din delegaţie fac parte reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), ai Oficiului din Moldova al Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), ai Asociaţiei pentru Businessul European (EBA) şi ai 5 companii IT din Republica Moldova. Scopul vizitei este studierea politicilor de promovare a sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în Suedia, lider mondial în domeniu, şi prezentarea oportunităților pentru investiţii în sectorul TIC din Republica Moldova.

Programul vizitei la Stockholm include întrevederi ale delegaţiei moldoveneşti cu şeful Departamentului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Suedia, Joachim Karlsson, cu seniorul Departamentului Inovaţii al Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internațională (Sida), Johan Akerblom, cu conducerea Direcţiei pentru comerţ a Ministerului de Externe al Suediei şi a Agenţiei Suedeze pentru Poştă şi Telecomunicaţii (PTS). De asemenea, delegaţia moldovenească va avea întîlniri cu agenţi economici suedezi din sectorul TIC şi va vizita Centrul de Ştiinţe şi Inovaţii, companiile Telia Sonera şi Ericsson.

Vizita are loc cu susţinerea Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), care realizează un şir de proiecte în Republica Moldova. Acestea sînt axate pe trei domenii prioritare: asigurarea unei bune guvernări, sporirea competitivităţii în sectorul rural, utilizarea mai eficientă a resurselor energetice. Suedia acordă suport bilateral Republicii Moldova din anul 1996.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?