Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Plahotniuc anunță modificări importante ale legislației: „Nu mai putem amîna”

13 iun. 2017,, 11:44   Politică
6960 14

Securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova și combaterea propagandei străine nu mai poate fi amînată, a declarat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, citat de NOI.md.

El a anunțat că un proiect de lege în acest sens a fost deja elaborat și va fi înregistrat astăzi la Parlament. Politicianul a explicat că Moldova este tot mai vulnerabilă la campaniile mediatice de manipulare din exterior, în special prin intermediul programelor informative ale posturilor de televiziune ruse.

„Foarte des acest conținut are elemente grave de defăimare la adresa țării noastre, dar și la a partenerilor noștri importanți – UE și SUA. Sînt informații false vehiculate zilnic, pe care nimeni nu le poate dezminți, întrucît volumul este uriaș și foarte bine ambalat. Este timpul să arătăm dacă avem sau nu voința să ne securizăm spațul informațional. Un asemenea subiect nu mai poate fi amînat”, a remarcat Plahotniuc.

Democratul a făcut o paralelă cu situația din țara vecină Ucraina, care însă, în opinia lui, a adoptat decizii mult mai radicale în vederea combaterii propagandei străine. Vlad Plahotiuc a precizat totuși că proiectul de lege propus nu prevede închiderea unor televiziuni ruse retransmise pe teritoriul țării noastre, și doar eliminarea anumitor programe informative.

„Se vor păstra toate programele distractive, toate emisiunile îndrăgite de publicul de la noi, care sînt principala atracție a telespectatorilor. Obiectivul nostru nu este de a elimina emisiunile produse în afara țării. Televiziunile vor putea retransmite în continuare. Singurele vizate sînt cele cu conținut informativ”, a relatat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?