Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Candu reacționează la agresarea unor jurnaliști de la Publika TV

12 iun. 2017,, 16:42   Politică
2455 1

„Agresarea jurnaliștilor este deja o tradiție pentru anumite grupări politice”. Astfel a comentat spicherul Andrian Candu incidentul produs în timpul protestului de ieri, cînd o echipă de jurnaliști de la Publika TV a fost agresată, comunică NOI.md.

Candu a calificat drept grav și nedemocratic acest comportament. El și-a cerut scuze, în numele autorităților, de la echipa postului de televiziune menționat.

„Nicio strategie, niciun plan de acțiuni nu ne va apropia de Europa, pînă nu vom învăța să ne respectăm. Organizatorii protestelor au responsabilități pe care trebuie să le onoreze. Îmi prezint scuze, din partea autorităților Republicii Moldova, pentru echipa Publika TV, în persoana reporterului Victoria Kriukova și a operatorului Igor Krocos, agresați în timpul protestului de ieri. Am rămas surprins de declarația directorului API, Petru Macovei, o persoană care pretinde că apără interesele presei, prin care a justificat agresiunea asupra jurnaliștilor în cauză”, a comentat spicherul.

Demnitarul a mai remarcat că toți jurnaliștii trebuie lăsați să-și poată face meseria, indiferent dacă „ne place sau nu politica lor editorială”.

„Să fie foarte clar, nu vom tolera și nu vom trece sub tăcere încercările repetate de segregare a mediei din partea anumitor grupări. Cerem să se ia atitudine față de această tendință de intimidare a presei”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?