Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Sandu, luată peste picior de Dodon

8 iun. 2017,, 12:51   Politică
4574 11

Igor Dodon respinge acuzațiile Maiei Sandu precum că decizia Chișinăului de a reveni la procurarea energiei electrice de la Cuciurgan ar fi rezultatul unei „mari împărțeli a intereselor Vlad Plahotniuc”, notează NOI.md.

Șeful statului a avut un comentariu ironic la acest subiect. „A început să se priceapă și în energia electrică? A prăvălit totul cu bacalaureatul, iar acum s-a apucat și de energia electrică? Trebuie să se ocupe fiecare cu ceea ce cunoaște mai bine”.

Oficialul a explicat ce avantaje va aduce pentru Chișinău revenirea la procurarea energiei electrice din Transnistria.

„S-a obținut un preț mai mic. Pînă pe 1 aprilie Moldova cumpăra energia electrică la un preț de circa 50,2 USD/MW, acum este un preț de de 45 USD/MW, mult mai jos decît contractul anterior. Este important că Acordul e fără intermediari. Anterior era un intermediar, un off-shore. Acum, după discuțiile cu Krasnoselski, am reușit ca acest acord să fie fără intermediari. Am discutat acest subiect și Dmitri Rogozin și cu cei din guvernare. Este un pas bun. Sper că acest acord să ducă la reducerea unor tarife pe intern, și consumatorii finali să plătească mai puțin. Acesta este scopul nostru, nu căutați alte motive”, a menționat el.

Igor Dodon s-a referit și la opiniile unor analiști economici precum că reluarea procurării curentului electric de la centrala Cuciurgan va crește datoria Moldovei la gaz.


„Partea dreapta a Nistrului are datoriile sale curente, care se achită. Noi niciodată nu vom achita datoriile pe care le are stînga Nistrului față de Gazprom. Haideți să punem punct aici. Lucrul acesta îl spun în calitate de președinte al țării. Cetățenii Republicii Moldova nu vor achita consumul de gaz al Transnistriei care nu a fost achitat pe parcursul ultimilor 20-25 de ani”, a subliniat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?