X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va plăti pentru energia electrică procurată din Transnistria în dolari şi lei

7 iun. 2017,, 17:08   Economie
2868 5

Moldova va plăti pentru energia electrică procurată de la CERS Moldovenească din stînga Nistrului în dolari şi în lei.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, miercuri, în cadrul unui briefing privind rezultatele vizitei sale la Moscova.

El a spus că a avut o întrevedere cu vicepremierul FR, reprezentantul special al preşedintelui rus pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, căruia i-a mulţumit "pentru contribuţia deosebită în reluarea contractului între CERS Moldovenească şi Republica Moldova".

"Procesul de livrare a energiei electrice a fost lansat în această noapte. Reluarea lucrărilor arată că există un început de relaţii stabile între centrala electrică, în calitate de agent economic, şi Moldova, în calitate de consumator. După ce contractul a fost reziliat în martie, întreaga informaţie a fost transmisă lui Rogozin, care, în calitate de reprezentant special al preşedintelui FR pentru Transnistria, a avut sarcina de a căuta o soluţie pentru depăşirea situaţiei, care a fost găsită", a spus el.

Potrivit lui Krasnoselski, contractul dintre CERS Moldovenească şi compania moldovenească "Energocom" include preţul de $45 pentru un megawatt oră.

"Însă cel mai important lucru este prezenţa unui contract deschis, fără intermediari şi scheme ilegale. Acest preţ ne avantajează. Nimeni nu garantează că va fi uşor, dar, cu siguranţă, va fi cinstit. Noi sîntem pentru relaţii deschise şi cinstite – atît în business, cît şi în politică", a spus Krasnoselski, care şi-a exprimat convingerea că, în urma reluării contractului, în regiune se vor majora încasările valutare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?