X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ucraina a primit acordul de liberalizare a vizelor cu Elveția

7 iun. 2017,, 22:30   Externe
2869 0

A fost adoptat Acordul privind liberalizarea regimului de vize între cele două țări.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Climchin și șeful Departamentului Afacerilor Externe al Elveției Didier Burkhalter au semnat Acordul privind liberalizarea regimului de vize între cele două țări. Acest lucru a fost anunțat de către ministrul Afacerilor Interne Arsen Avacov, pe Twitter.

„Împreună cu Pavlo Climchin a fost semnat în numele Ucrainei cu Elveția Acordul privind liberalizarea regimului de vize și cel de readmisie. Europa e tot mai aproape!“ a scris ministrul.

Vă reamintim că pe 17 mai a avut loc ceremonia semnării Acordului privind introducerea de UE a regimului fără vize pentru cetățenii Ucrainei.


Conform deciziei, ucrainenii, care au un pașaport biometric vor putea călători în UE fără viză 90 de zile, în timpul perioadei de 180 de zile, în scopuri turistice, pentru vizitarea rudelor sau prietenilor, sau în scopuri de afaceri, totodată angajarea în cîmpul forței de muncă temporară este interzisă.

De asemenea, a fost adoptat Acordul de readmisie - consimțămîntul statului de a accepta înapoi, pe teritoriul său a propriilor cetățeni, care constituie obiectul deportării din celălalt stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?