X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Partidul ”Patria” cere Guvernului să ia atitudine

6 iun. 2017,, 18:10   Politică
3660 9

Partidul politic „Patria” condamnă cu vehemență acțiunile agresive ale naționaliștilor radicali care au aplicat forță asupra unui grup de cetățeni ai Moldovei sosiți la Odessa (Ucraina) într-o vizită privată, informează Noi.md.

Însă tăcerea Chișinăului oficial și refuzul autorităților moldovenești de a-și apăra cetățenii pe teritoriul Ucrainei au dus la o situație, în care unei umilințe similare care insultă onoarea și demnitatea omului, a fost supus încă un cetățean al Moldovei – Oleg Ștefaniuc, dar deja din partea unui șir de structuri de forță din țara vecină. Acesta a fost reținut mai bine de 7 ore la un punct vamal, poliția și Serviciul de Securitate al Ucrainei l-au interogat din cauza faptului că pe automobilul său ar fi fost agățat simbolul Marii Victorii - panglica Sf. Gheorghe.

Acesta este deja al doilea incident lăsat fără atenția și reacția autorităților oficiale ale Moldovei. Sîntem nevoiți să constatăm că atunci cînd cei de la guvernare au interese personale ei foarte activ își promovează poziția politică externă cu și fără motiv, parazitînd pe geopolitică, distribuind note de protest și folosind statul spre propriul beneficiu. Iar atunci, cînd la mijloc nu sînt propriile interese meschine, ci cele ale cetățenilor, precum și onoarea și demnitatea țării, acești guvernanți manipulați nu scot nici un cuvînt.

Calificăm tăcerea și inacțiunea autorităților drept lipsa de dorință a regimului de a-și apăra proprii cetățeni. Acest lucru dovedește încă o dată că de dragul intereselor sale de conjunctură autoritățile țării sînt dispuse să vîndă chiar și drepturile și siguranța cetățenilor noștri.

Partidul politic „Patria” solicită Guvernului Moldovei să iasă cu o reacție adecvată pe marginea acestui incident ofensator pentru tot poporul moldovenesc. În astfel de situații autoritățile țării au obligația să dea o apreciere acțiunilor organelor de drept din Ucraina care au aplicat măsuri ilegale cetățeanului Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?