X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un moldovean a fost reținut de grăniceri pentru o panglică Sf. Gheorghe

5 iun. 2017,, 09:22   Societate
10638 19

Un cetățean moldovean a avut parte de o istorie mai puțin plăcută, fiind reținut timp ce șapte ore de grănicerii ucraineni la frontiera moldo-ucraineană, pe segmentul transnistrean al frontierei, pentru o banală panglică bicolor, așa-zisa panglica „Sfîntului Gheorghe”, interzisă în Ucraina.

După cum a scris pe pagina sa de Facebook însăși pățitul, acesta a fost interogat mai întîi de grăniceri, în prezența angajaților unei misiuni diplomatice, apoi de polițiști, după care, fiind rugat să scoată panglica pe care o avea în mașină, pur și simplu eliberat.

„Ieri, la punctul de trecere N, între Transnistria și Ucraina, am fost reținut timp de șapte ore. Motivul – identificarea de către angajatul Poliției de Frontieră a Ucrainei în interiorul mașinii mele a panglicii Sfîntului Gheorghe. O oră am dat mărturii, fiind filmat, șefului de serviciu și unui angajat în civil. La interogatoriu erau prezenți și angajații unei oarecare misiuni internaționale, cu traducătoarea. Ei la fel filmau toate cele întîmplate. După trei ore a fost chemat un echipaj al poliției din cel mai apropiat orășel. Veniți la fața locului, și polițiștii au întocmit un proces verbal. Mai tîrziu, angajații tuturor acestor structuri, inclusiv grănicerii și vameșii, se străduiau să înțeleagă ce să facă mai departe, băgîndu-mă unul altuia”, a scris moldoveanul Oleg Ștefaniuc pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, poliția a refuzat să ia panglica pe motiv că nu există o asemenea lege, grănicerii vroiau să transmită „cazul” vameșilor, iar vameșii au refuzat, spunînd că panglica nu e contrabandă. „Drept rezultat, polițiștii (băieți absolut adecvați) m-au rugat pe mine să scot panglica și, întorcîndu-mi actele, mi-au urat drum bun”, a mai scris conaționalul nostru.

„Poate încă nu a murit Ucraina?”, s-a întrebat într-un final acesta, la fel cum sună și primul vers din imnul național al Ucrainei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?