Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Filip: Moldova va extinde gama de asamblare a tehnicii din Belarus

6 iun. 2017,, 14:52   Economie
2287 5

Moldova intenționează să extindă volumul asamblării tehnicii belaruse. Potrivit presei din Belarus, declarația a fost făcută pentru postul de televiziune ONT Belarus de către premierul Republicii Moldova l Pavel Filip, în ajunul vizitei sale în Belarus, planificată pentru 6-7 iunie, transmite NOI.md.

El a menționat că atît Chișinăul, cît și Minskul sînt axați pe mărirea cifrei de afaceri precum și pe dezvoltarea relațiilor de cooperare, indiferent de tendințele geopolitice.

Pavel Filip a amintit că în Moldova funcționează o linie de asamblare a tractoarelor belaruse, iar pe liniile urbane din capitală circulă troleibuzele „Belcommunmaș”, atît cele procurate în Belarus, cît și cele asamblate la Chișinău în cadrul proiectului de colaborare a producerii mixte.

Prim-ministrul Moldovei consideră că una din direcțiile de perspectivă ale celor două țări este organizarea procesului de asamblare a autobuzelor.

”Ne gîndim la extinderea gamei de tehnică. Noi, la Chișinău, știm să numărăm banii. Acest proiect este foarte profitabil pentru noi, există calitate și accesibilitate la preț”, a spus Pavel Filip.


Dînsul a accentuat că Moldova vede în Belarus un partener egal și de încredere, prietenia cu care a trecut prin încercări grele. În anul 2014 cînd Chișinăul a ratificat Acordul de Asociere cu UE și Rusia a închis piața pentru mărfurile moldovenești, Belarus și-a lăsat ușile deschise. ”Noi apreciem mult acest lucru”, a spus șeful Guvernului.

„Avem relații bune, strînse, dialogul politic dintre țările noastre, cred eu, este la un nivel excelent. Minuni nu există. Dacă lucrăm, este și rezultat. Dacă există relații bune, există voința politică, va fi și rezultat. Mai departe trebuie să realizăm tot ce ne-am propus”, a menționat Pavel Filip.

Dezvoltarea cooperării moldo-belaruse va fi discutată la Minsk pe 6-7 iunie în timpul vizitei delegației guvernamentale a Republicii Moldova. Pavel Filip va vizita întreprinderile industriale și Parcul Tehnologiilor Înalte, precum și Expoziția Internațională „Belagro”, unde pentru prima oară va fi organizat standul național al Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?