X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un investitor ar putea procura obligaţiunile Ministerului Finanţelor

6 iun. 2017,, 09:07   Economie
2031 0

Un investitor potenţial străin ar putea procura de la Banca Naţională a Moldovei (BNM) obligaţiunile Ministerului Finanţelor care au fost emise pentru executarea garanţiilor de stat la creditele de urgenţă oferite celor trei bănci falimentate

Într-un interviu pentru agenţia INFOTAG, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a spus că, teoretic, o asemenea posibilitate există.

"După o asemenea achiziţie, investitorul care va deţine obligaţiunile Ministerului Finanţelor va fi în legătură cu emitentul", a menţionat ministrul.

În acelaşi timp, el a atras atenţia la faptul că Legea privind emisiunea obligaţiilor prevede o restricţie specială, conform căreia BNM poate vinde investitorului nu mai mult de 40% din emisiune.

"Această restricţie a fost făcută pentru ca datoria statului să nu ajungă pe mîini îndoielnice", a spus Armaşu.

Întrebat dacă bugetul anului 2017 va putea oare să plătească primele 500 mil. lei pentru achitarea primului lot de obligaţiuni, ministrul a spus că în bugetul pentru anul curent sînt prevăzute mijloace pentru achitarea obligaţiunilor BNM.

"Aceasta se va face nu din veniturile fiscale. În următorii ani, vom face în aşa fel, încît recuperarea obligaţiunilor să se efectueze nu din încasările fiscale directe la buget", a subliniat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?