X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Sărbătoare dublă pentru deţinutele Penitenciarului nr.7-Rusca

3 iun. 2017,, 16:02   Societate
2544 0

Vineri la Penitenciarul nr.7-Rusca, au fost organizate două evenimente „Ziua uşilor deschise” și „Ziua Internațională a Copilului”,care au asigurat savoarea întâlnirii femeilor deținute cu copiii și rudele lor, notează NOI.md.

Astfel, deţinutele au avut posibilitatea să-şi strângă la piept copiii și rudele pe care nu i-au văzut de câteva luni sau chiar ani. Au aşteptat cu sufletul la gură momentul revederii şi s-au pregătit ca la carte.

Mamele și-au așteptat cu emoții și cu daruri copiii, pe care i-au strâns în brațe după multe luni de desparțire, iar rudele au fost întâmpinate cu îmbrăţişări, lacrimi, regrete şi promisiuni.

Cu ochii triști și cu daruri pentru mamele lor, peste 100 de copii și circa 300 de maturi, au pășit pragul instituției de detenție, nerăbdători să-și vadă mamele sau bunicile.

Administrația instituției de detenție cu suportul partenerilor de dezvoltare au organizat copiilor jocuri distractive cu animatori, facepainting, desen pe figuri din gips, carusel, dansuri și dulciuri, mamele deţinute împărtăşind bucuria revederii cu micuţii lor.


Pe parcursul vizitei, oaspeţii au avut posibilitatea să vadă și expoziția cu lucrări hand-made create de deținute, dar și să ia prânzul împreună cu mamele și soțiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?