Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova, în topul celor mai pașnice țări

2 iun. 2017,, 14:40   Societate
3324 0

Institutul pentru Economie și Pace (IEP), cu sediul în Australia, a elaborat raportul ”Indicele global al păcii 2017” („Global Pace Index 2017”), care oferă o analiză cuprinzătoare cu privire la starea de pace în lume. Astfel, Republica Moldova a urcat două poziții și se află pe locul 64 din 163 de țări.


Cel mai bun scor Republica Moldova l-a obținut la indicatorii: decese din cauza conflictelor externe, implicare în conflicte externe, persoane strămutate, armament nuclear și greu, implicare în conflicte interne, decese din cauza conflictelor interne, impactul terorist, exporturi și importuri de armament (1 punct din 5 pentru fiecare indice).

Totodată cel mai prost țara noastră stă la capitolul proteste violente (4 puncte din 5), acesta fiind urmat de instabilitate politica (3,6 puncte din 5) după care relații cu țările vecine, percepția criminalității și intensitatea conflictului intern (a cîte 3 puncte din 5).

Potrivit clasamentului regional „Rusia și Eurasia” din care fac parte 12 țări (din CSI), Republica Moldova este cea mai pașnică țară.

Europa rămîne a fi regiunea cea mai pașnică din lume, cu opt din cele zece țări cele mai pașnice provenind din această regiune.

În capul listei se afla Islanda, urmată de Noua Zeelandă, Portugalia, Austria și Danemarca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?