X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Curtea Constituțională recomandă alegerea unui spicher

21 mai. 2013,, 15:11   Politică
3495 5
Foto: arena.md
Curtea Constituțională a decis că adoptarea de către Parlament a unor norme prin care se instituie interimatul funcției de președinte al Parlamentului în sine nu contravine normelor constituţionale.

În acelaşi timp, în concluziile făcute, magistrații susțin că normele Regulamentului Parlamentului nu prevăd exhaustiv atribuţiile persoanei care exercită interimatul funcţiei de preşedinte al Parlamentului. Aceștia afirmă că, avînd în vedere întinderea atribuţiilor acordate, precum şi în coroborare cu lipsa unor norme imperative privind limitele temporale, Curtea a reiterat inadmisibilitatea permanentizării situaţiilor de interimat, inclusiv al funcţiei de preşedinte al Parlamentului.

“Curtea a relevat că statutul preşedintelui interimar al Parlamentului este diferit de cel al preşedintelui titular al Parlamentului. Astfel, dispoziţiile constituţionale enunţate exclud egalarea mandatului de preşedinte al Parlamentului cu interimatul acestei funcţii, prin care se asigură continuitatea exercitării funcţiilor Parlamentului, dar nu se pune începutul unui mandat deplin de preşedinte al Parlamentului”, menționează magistrații Curții Constituționale.

Judecătorii CC susțin că persoana care exercită interimatul funcţiei de preşedinte al Parlamentului nu poate propune vicepreşedinţii Parlamentului, nu poate asigura interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova, nu poate propune procurorul general sau revocarea acestuia, nu poate propune preşedintele Curţii de Conturi sau revocarea acestuia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?