Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Prințesa care a renunțat la casa regală. Cu cine vrea să-și lege destinul

18 mai. 2017,, 00:30   Externe
3010 0

Prințesa Mako, nepoata regelui Japoniei, se căsătorește cu Kei Komuro, un fost coleg de facultate, care este un iubitor al oceanului, știe să schieze, cîntă la vioară și gătește.

Agenția oficială a Casei Regale japoneze a refuzat să confirme informația apărută în presă, dar se pare că logodna dintre cei doi este ca și sigură.

Prințesa Mako și Kei Komuro au studiat împreună la Universitatea Internațională Creștină din Tokyo. Ei s-au cunoscut într-un restaurant din Tokyo în urmă cu cinci ani, iar în ultima perioadă au fost văzuți de mai multe ori împreună.

Tatăl prințesei Mako este al doilea fiu al împăratului Akihito, fiind al doilea în ordinea succesiunii la tron, după prințul Naruhito, iar fratele ei este al treilea. Femeile nu pot urca pe tronul Japoniei, prin urmare, prințesa Mako nu este prinsă în linia succesorală, iar odată ce se căsătorește, își pierde statutul de membru al casei regale și devine om de rînd.

Potrivit tradiției, care se păstrează foarte strict în Japonia, mai ales cînd vine vorba de Casa Regală, dacă prințesa se va căsători, urmează mai întîi să fie făcut un anunț oficial, echivalentul unei logodne, apoi va fi aleasă data nunții și cuplul va face un raport oficial pe care îl va prezenta împăratului și împărătesei.

Mako l-a prezentat deja pe Komuro familiei sale și au primit aprobarea acestora.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?