Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Candu: PDM examinează cum poate fi reglementată revocarea mandatelor

10 mai. 2017,, 14:20   Politică
4148 2

Andrian Candu anunță că Partidul Democrat renunță temporar la mecanismul de revocare a mandatului de deputat.

Potrivit șefului Legislativului, în prezent nu există o procedură conform căreia aceasta să fie implementată în cadrul unui sistem mixt. Declarația a fost făcută azi, în cadrul unui briefing de presă în Parlament.

Andrian Candu a declarat că democrații examinează tehnic și juridic cum poate fi reglementată revocarea mandatelor.

Candu a precizat că mecanismul de revocare a mandatelor ar putea fi implementat pentru scrutinul din 2022.

Totodată, Candu a vorbit și despre întrevederea sa de azi cu experții Comisiei de la Veneția. Politicianul a venit cu unele precizări legate de împuternicirile Comisiei.

Amintim că modificarea sistemului electoral prin introducerea sistemul de vot uninominal a fost inclus pe neașteptate pe ordinea de zi a ședinței din 5 mai a Parlamentului. Liberalii au spus că proiectul nu a fost discutat în comisii și au părăsit sala în semn de protest. Comuniștii nici nu au participat la ședință, fiind ocupați de mai multe evenimente festive, iar dintre liberal-democrați, în Parlament a fost prezent doar Iurie Țap. Împotriva uninominalului au „luptat” doar socialiștii, care au venit cu propunerea de a examina în cadrul ședinței și a proiectului său cu privire la introducerea sistemului mixt.

Ambele proiecte au fost dezbătute, iar Comisia juridică a prezentat raporturile. Primul a fost supus votului „uninominalul” PDM, susținut cu 52 de voturi. „Mixtul” lui Dodon a obținut 74 de voturi. Ulterior s-a propus comasarea proiectelor pentru lectura a doua. Ca bază a fost luat proiectul socialiștilor. Inițiativa la fel a fost susținută de 74 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?