X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Reținere ca în filme pe o stradă din capitală

5 mai. 2017,, 11:18   Capitala
5487 0

Locuitorii capitalei au fost martori la o reținere ca în filme, notează NOI.md.

O grupare criminală specializată în furturi din apartamente şi locuinţe a fost destructurată. Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de către poliţişti timp de aproximativ două luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea în cel puţin trei cazuri de furturi din apartamente în proporţii mari. În acest context, poliţiştii au organizat ambuscade şi urmăriri tainice, fiind descinse reţineri în flagrant delict, după ce infractorii ar fi pătruns într-un apartament şi ar fi sustras mijloace financiare.

Membrii grupului criminal s-au dovedit a fi cinci indivizi domiciliaţi în capitală, cu vîrstele cuprinse între 36 şi 41 de ani. Potrivit constatărilor făcute pe parcursul investigaţiilor, activitatea acestora era bine determinată, întrucît fiecare dintre ei avea rolul său. Atunci cînd localizau o locuinţă sau un apartament pentru a pătrunde în interior, indivizii permanent se asigurau să nu nimerească în vizorul camerelor de supraveghere instalate pe străzi. Totodată, potenţialii proprietari erau urmăriţi vizual de către unul dintre ei, atunci cînd ieşea din casă sau cînd revenea. La fel, mai întîi de toate studiau construcţia lacătelor de la uşile apartamentelor, pentru a fi siguri că vor pătrunde fără anumite impedimente tehnice.

Este de menţionat că în timpul reţinerilor descinse poliţiştii au depistat asupra infractorilor un întreg arsenal diversificat de scule confecţionate artizanal, cu ajutorul cărora descuiau lacătele uşilor de la apartamente, precum şi mijloace financiare în valută, care ar fi fost sustrase din locuinţe, în sumă de peste 10 000 de euro.

Actualmente bănuiţii se află în custodia Poliţiei Capitalei, fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani pînă la 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?