Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Combustibilul în Moldova se ieftinește

2 mai. 2017,, 15:13   Economie
6119 0

Prețurile de vînzare cu amănuntul a benzinei și motorinei în Moldova vor scădea, transmite NOI.md.


Acest lucru rezultă din datele publicat astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, acestea conțin noile prețuri maxime de vînzare cu amănuntul a produselor petrochimice de bază, care vor fi valabile în următoarele două săptămîni.

În special, pentru perioada de pe 3 pînă pe 16 mai 2017, prețul maxim de vînzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 este stabilit la nivel de 17,72 lei per litru, iar pentru motorină de 15,01 lei per litru. Pentru cele două săptămîni anterioare, din 19 aprilie pînă pe 2 mai, 2017, prețul maxim de vînzare cu amănuntul a acestor combustibili constituia 18,18 și 15,48 lei pe litru, respectiv.

Astfel, în următoarele două săptămîni benzina se va ieftini în medie cu 46 bănuți la litru sau cu 2,5%, iar combustibilul diesel - în medie cu 47 bani la litru sau cu aproximativ 3%.

La fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, ANRE stabilește prețul maxim cu amănuntul pentru vînzarea benzinei și motorinei și îl publică pe site. În aceeași zi, fiecare operator de produse petroliere de pe piață determină, în baza prețurilor maxime de vînzare cu amănuntul, stabilite de ANRE, costul vînzării cu amănuntul a produselor petroliere și le publică pe site-ul său, afișîndu-le pe panourile de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și sînt aplicate pentru toți clienții, începînd de miercuri, de la 00.01 noaptea.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît cele stabilite de ANRE. Pe acei care nu se conformează îi așteaptă sancțiuni dure, inclusiv revocarea licențelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?