X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Diacov despre Leancă: „Dacă spune, înseamnă că știe ce spune”

15 apr. 2017,, 02:15   Politică
5787 11

Liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, în jurul căruia a fost constituită Platforma „Popularilor Europeni” din Parlament, dar care nu a preluat conducerea acestui grup, pare să fie tot mai aproape de funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, este de părere că Leancă a fost un ministru „foarte bun” și că nu a reușit să se impună în calitate de lider de partid.

„Leancă a fost un bun ministru de Externe, era la locul lui, dar mai complicată e poziția lui de acum (în calitate de lider de partid n.r.). El totuși are stofă de diplomat… În politica moldovenească trebuie să fii așa…puțin mai boevic (luptător n.r.)”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii televizate „Important”.

Fondatorul PD a precizat că dînsul nu a participat la negocierile cu privire la faptul că Iurie Leancă ar putea prelua conducerea diplomației din R. Moldova, dar admite că ex-premierul știe mult mai bine cu cine a discutat despre această oportunitate. „Noi acum avem ministru de Externe, care e la locul lui și face față lucrurilor, dar este și Iurie Leancă care are această experiență. Eu nu am auzit așa discuții, dar dacă el spune că negociază, înseamnă că știe ce spune. Eu nu am participat la asemenea negocieri. Această discuție va fi în cadrul coaliției mai devreme sau mai tîrziu, sau atunci cînd va deveni una practică”, a punctat democratul.

Amintim că, acum o săptămînă, Iurie Leancă a declarat că poartă discuții în vederea preluării conducerii MAEIE. Întîmplător sau nu, miercuri Leancă a anunțat că nouă deputați, care au intrat în Parlament pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, formează Platforma „Popular Europeană”. Această platformă nu va fi condusă de Iurie Leancă, dar de deputatul Valeriu Ghilețchi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?