Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O moldoveancă de 14 ani, recunoscută printre cei mai buni elevi în SUA

6 apr. 2017,, 15:30   Societate
3883 2

Gabriela Tulbure este o tînără de 14 ani, originară din Republica Moldova și stabilită în SUA de 5 ani.

Acum cîteva săptămîni, Gabriela a primit diploma acordată celor mai buni elevi de The National Junior Honor Society. Tînăra studiază la o școală care precedă celebrul Cambridge.
„De cînd a venit în Statele Unite ale Americii… numai premii aduce acasă. Pînă și profesorii rămîn șocați că doar în cinci ani a ajuns la acest nivel. Premiul obținut acum este printre cele mai valoroase. Orice părinte s-ar bucura mult – este efortul și sacrificiul ei și al meu ca părinte de ani buni, iar acum rezultate bune mă fac să zbor. Directorul de la școala unde ea învață credea că ea e născută aici”, ne-a mărturisit Aurica Tulbure, mama Gabrielei.

Precizăm că Gabriela, aflată în Naples, statul Florida a primit premiul The National Junior Honor Society (NHS) – instituție care premiază elevii remarcabili. Această instituție le recunoaște și premiază acei elevi care au demonstrat excelență în domeniile de burse, de leadership, de service și de caracter.

Gabriela e parte din programul Cambridge Secondary – un program de studiu avansat pentru gimnaziile din SUA care susține la edificarea deprinderilor și a cunoștințelor de engleză, matematică și științe. Curriculum-ul este conceput pentru a satisface nevoile celor mai avansați cursanți, cu un accent pe creativitate, inovație și discurs științific. Tînăra mai face arte și muzică, ea cîntă la trombon și este nu doar mîndria părinților, dar și a întregii țări.

Programul Cambridge este un curriculum preuniversitar recunoscut la nivel internațional, care oferă un program riguros și relevant de studii și este sponsorizat de Universitatea Cambridge din Anglia. Elevii premianți, mai mult de 16 mii de cînd există programul, beneficiază de burse de studiu și posibilități de recunoaștere internațională a capacităților dezvoltate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?