X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Tone de cozonaci pentru sărbătorile pascale

26 apr. 2013,, 16:11   Societate
5194 0
Foto: noi.md
Cozonacul de Paști este un atribut nelipsit pentru toate mesele de Paști. Fabrica "Franzeluța" a început pregătirile pentru cea mai mare sărbătoare ortodoxă, îndreptîndu-și eforturile spre producerea cozonacilor de sărbătoare. Astă noapte, brutarii au început să coacă bunătățile pascale. Fabrica de pîine a lucrat în regim non-stop, în trei ture, fără zile de odihnă.

Așa cum spun brutarii, cozonacul iese gustos dacă starea de spirit e bună. "Secretul se ascunde în suflet. Acest produs se face cu sufletul, pentru că se pregătește pentru o sărbătoare sfîntă", spun angajații întreprinderii.

Zilnic, la fabrică, brutarii coc pînă la 40 de tone de cozonac. Pentru producerea unui cozonac sînt necesare de la 10 la 15 ore.

"Tehnologia preparării cozonacilor de Paști este tradițională: mai întîi se amestecă plămădeala, apoi se adaugă făină, ouă, lapte, margarină, zahăr, stafide. Ulterior, aluatul se malaxează, se împarte în părți și se plasează manual în forme de copt. Noi folosim doar ingrediente naturale. Cozonacii de sărbătoare se prepară fără aditivi și adaosuri", a menționat tehnologul brutăriei.

Pentru a sfinți și binecuvînta prima linie tehnologică de copt cozonaci de Paști a venit ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove. Potrivit Înaltpreasfinției Sale, sfințirea de astăzi a cozonacilor la fabrică nu înseamnă că credincioșii nu trebuie să vină să le sfințească la slujba de Înviere.

În total, brutarii pregătesc pentru masa de Paști peste 150 de tone de cozonaci.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?