X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Streleț îl contrazice pe Candu

26 apr. 2013,, 15:59   Politică
4399 1
Foto: noi.md
Membrii Partidului Liberal Democrat susțin că ședințele legislativului sînt pe deplin legale, la fel ca și proiectul cu privire la instituirea funcției de președinte interimar al Parlamentului, indiferent de afirmațiile deputaților democrați, care susțin contrariul. După pauza anunțată, vicepreședintele Parlamentului, vicepreședintele PLDM, Liliana Palihovici, a spus că ordinea de zi aprobată astăzi a fost dezbătută în continuarea ședinței de ieri, iar dezbaterile vor avea loc în continuate, lucru care, potrivit ei, demonstrează legalitatea deplină a Parlamentului, relatează NOI.md.

“Cei care doresc să conteste acest lucru – să o facă. Fiecare deputat are dreptul să depună contestare la Curtea Constituțională. În calitatea mea de președintă a ședinței, am supus votului toate propunerile deputaților. Iar plenul Parlamentului a decis să se meargă așa în continuare”, a spus Palihovici.

De aceeași părere este și președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, care recomandă celor care nu cred în legalitatea Parlamentului și în proiectele aprobate după demiterea spicherului, să depună contestație la Curtea Constituțională.

Potrivit lui Streleț, chiar dacă regulamentul Parlamentului nu stipulează cui revin atribuțiile președintelui Parlamentului în caz de demitere, unii juriști afirmă că, în mod automat, acestea trec către unul din vicepreședinți.

“Însă, avînd în vedere că pot exista situații cînd în exercițiul funcțiunii sînt mai mulți vicepreședinți, cum e și firesc într-un parlament, a venit ideea ca noi să formulăm un amendament la regulamentul Parlamentului, prin care să acoperim acest gol. Respectiv, proiectul a fost votat și cred că va fi promulgat și publicat în timpul cel mai apropiat”, a spus Streleț.

Membrii Partidului Democrat consideră că interimatul funcţiei de preşedinte al Parlamentului este în afara cadrului constituţional.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?