Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Reforma sistemului fiscal ignoră statutul special al Găgăuziei

24 mar. 2017,, 14:15   Economie
2266 5

Conducerea Adunării Populare a Găgăuziei (APG) a criticat ideea de reformare a Serviciului Fiscal al Moldovei, considerînd că acest fapt încalcă Legea cu privire la statutul special al regiunii.

Despre aceasta se menționează într-un mesaj special al noului președinte al APG, Vladimir Cîssa adresat președintelui Parlamentului RM, Andrian Candu, și care propune introducerea ”moratoriului pentru examinarea și aprobarea în a doua lectură, finală, a proiectului de lege ”Cu privire la Serviciul Fiscal de Stat” pînă ce se va ajunge la un compromis”.

”Reforma sistemului fiscal are loc pe fundalul ignorării Legii cu privire la statutul special al Găgăuziei, în conformitate cu care, Comitetul Executiv gestionează impozitarea locală. Direcție de administrare fiscală intră în componența Comitetului Executiv, iar șeful direcției este numit și demis de APG”, a remarcat Cîssa.

În opinia lui, faptul că din proiectul de lege lipsește reglementarea juridică detaliată în ceea ce privește funcționarea direcției, pe viitor, poate duce la inutilitatea legilor locale în domeniul fiscal care nu au fost armonizate cu Noul Cod Fiscal al RM”.

În mesaj se mai menționează că patru deputați în Parlament, care reprezintă Găgăuzia – Fiodor Găgăuz, Nicolae Dudoglo, Demian Caraseni și Corneliu Dudnic – au elaborat un set de amendamente la proiectul de lege, care prevăd introducerea unui articol special dedicat administrării fiscale în Găgăuzia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?