X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ex-preşedintele unui Holding din Chișinău, condamnat la 9 ani de închisoare

16 mar. 2017,, 16:21   Societate
3864 1

Ex-preşedintele Holdingului „ELAT” a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru însuşirea a peste 3 milioane lei de la BC „Universalbank” S. A., notează NOI.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada anului 2011, fiind preşedintele Consiliului Societăţilor Comerciale „ELAT” şi „SIGMA”, inculpatul a obţinut prin înşelăciune şi abuz de încredere, un credit pe o perioadă de 24 luni în sumă de 3 200 000 lei de la BC,,Universalbank”. Pentru creditul acordat urma să se încheie un Acord adiţional la Contractul de ipotecă între BC „Universalbank” S.A. - în calitate de creditor ipotecar, ,,ELAT” - în calitate de debitor ipotecar şi SIGMA” - în calitate de proprietar, prin care este garantat şi creditul acordat preşedintelui Consiliului Societăţilor Comerciale.

În continuare, inculpatul, urmărind asigurarea fictivă a creditului acordat de ,,Universalbank” S. A., prin ipotecarea bunurilor ce aparţin S. A. „ELAT” şi S. A. „SIGMA” a determinat persoanele responsabile din cadrul S. A. „ELAT”şi S. A., „SIGMA” să încheie un Acord adiţional la Contractul de ipotecă cu banca, garantînd astfel creditul obţinut de inculpat în sumă de 3 200 000 lei. Avînd în vedere că Acordul adiţional de garantare a creditului a fost încheiat cu încălcări legislative, la scurt timp, acesta a fost reziliat, iar inculpatul a însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere 3 200 000 lei, prejudiciind instituţia financiară în proporţii deosebit de mari.

Totodată, inculpatul nu are dreptul să ocupe funcţii şi să exercite activităţi legate de circulaţia banilor timp de 5 ani.

Sentinţa este cu drept de atac.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?