Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Curtea Constituțională decide dacă Timofti trebuie să numească un alt premier în exercițiu

22 apr. 2013,, 11:01   Politică
2219 0
Foto: efrim.md
Curtea Constituţională examinează sesizarea depusă de membrii Partidului Liberal pe 11 aprilie. Liberalii solicită Curții Constituționale să se pronunţe pe marginea asigurării interimatului funcţiei de premier ca urmare a demisiei Cabinetului de Miniştri, relatează NOI.md. Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că șeful statului, Nicolae Timofti, trebuie să numească un alt premier în exercițiu după demisia Guvernului.

În cadrul ședinței, reprezentanții Parlamentului au solicitat ca noul judecător la Curtea Constituțională, Victor Popa, să fie recuzat. Asta deoarece, pe cînd era deputat și reprezenta fracțiunea PL, el ar fi făcut declarații prin care și-a exprimat poziția în legătură cu felul în care trebuie să acționeze șeful statului.

Pe de altă parte, membrii Curții Constituționale nu au admis cererea, iar Victor Popa nu a fost recuzat.

Liderul PL, a sesizat Curtea Constituțională după ce șeful statului a declarat că actul la care face referire Ghimpu nu este în vigoare.

Anterior, candidatul la funcția de prim-ministru, premierul în exercițiu Vlad Filat, susținea că sesizarea depusă la Curtea Constituțională de liberali se încadrează perfect în şirul acţiunilor care tensionează şi destabilizează situaţia din țară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?