X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Ghimpu va sesiza Curtea Constituțională, dacă Timofti nu va numi un alt premier interimar

4 apr. 2013,, 11:14   Politică
3819 1
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îl contrazice pe șefului statului, Nicolae Timofti, susținînd că președintele este obligat să numească un alt premier interimar în locul lui Vlad Filat. În timpul pauzei din cadrul ședinței Parlamentului, Mihai Ghimpu a făcut din nou referire la două decizii ale Curții Constituționale de care trebuie să se conducă șeful statului, relatează NOI.md.

Potrivit lui Ghimpu, deciziile prevăd că, în caz de imposibilitate de a-și exercita funcția, Filat trebuie înlocuit prin înaintarea la această funcție a unui ministru din guvernul demis.

“Domnule președinte, nu vă dați provocat de consilieri și chiar de însuși fostul prim-ministru. Îndepliniți hotărîrile Curții Constituționale, fiindcă este unica instituție care poate interpreta Constituția. Astfel, președintele este obligat să numească din membrii guvernului un alt premier interimar pîna la formarea noului guvern”, a spus Ghimpu.

Președintele PL susține că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la această situație, dacă șeful statului nu va numi un alt premier interimar. “Dacă Filat va rămîne în funcție, el va pune și mai departe republica într-o situație foarte dificilă”, a spus Ghimpu.

Menționăm că, în cadrul consultărilor cu șeful statului, Nicolae Timofti, Mihai Ghimpu i-a solicitat să numească un alt premier interimar în locul lui Vlad Filat.

În același timp, Nicolae Timofti susține că respectivele prevederi nu sînt în vigoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?