X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Filat: Sesizarea lui Ghimpu are drept scop tensionarea și destabilizarea situației

11 apr. 2013,, 17:35   Politică
5452 6
Foto: noi.md
Candidatul la funcția de prim-ministru, premierul în exercițiu Vlad Filat, susține că sesizarea depusă la Curtea Constituțională de liberali se încadrează perfect în şirul acţiunilor care tensionează şi destabilizează situaţia din țară. Vlad Filat a declarat că acțiunea nu este a liberalilor, însă a liderului PL, Mihai Ghimpu, relatează NOI.md.

De asemenea, Filat a mai declarat că are încredere în judecătorii constituţionali, care urmează să se pronunțe pe marginea sesizării depuse de PL, care susține că președintele trebuie să numească un alt premier în exercițiu după demisia guvernului.

„Este dreptul Partidului Liberal. Eu ştiu că avem în Republica Moldova o Constituţie, care trebuie respectată. Avem Curtea Constituţională, avem judecători care vor examina sesizarea respectivă şi urmează să răspundă. Eu am încredere în judecătorii de la Curte. Nu o calific ca pe o acţiune a PL-ului, ci ca pe una a domnului Ghimpu. Se încadrează perfect în şirul acţiunilor care nu vin să contribuie la asigurarea stabilităţii în Republica Moldova, dar la tensionarea şi destabilizarea acestei situaţii. Pentru mine personal este o situaţie regretabilă”, a declarat Filat.

Vlad Filat a mai spus că, începînd cu 15 aprilie, va începe negocierile propriu-zise cu cei care doresc să contribuie la stabilitatea politică în Republica Moldova.

Mihai Ghimpu i-a solicitat președintelui să numească un alt premier în exercițiu în locul lui Vlad Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?