Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Găgăuzia, indignată de declarațiile neprietenoase ale Moldovei la adresa Rusiei

10 mar. 2017,, 12:00   Politică
7172 21

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a arătat indignată de declarațiile președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrului republicii, Pavel Filip, despre faptul că ar fi de dorit ca persoanele oficiale ale Republicii Moldova să evite vizitele în Federația Rusă, relatează NOI.md.


Potrivit comunicatului Serviciului de presă al bașcanului autonomiei, Irina Vlah a specificat că locuitorii Autonomiei Găgăuze percep Rusia drept un partener strategic și își doresc consolidarea relațiilor multilaterale cu poporul rus multinațional.

Ea a atenționat că în ultimii doi ani conducerea Autonomiei Găgăuze a depus eforturi enorme pentru consolidarea relațiilor social-economice și umanitare cu regiunile Federației Ruse. În timpul numeroaselor vizite persoanele oficiale, care reprezintă Găgăuzia, bucurîndu-se întotdeauna de un tratament binevoitor și respectuos atît la sosirea pe teritoriul Rusiei, cît și pe durata stabilirii contactelor de lucru.

Irina Vlah a specificat că grație consolidării parteneriatului între Găgăuzia și regiunile Rusiei a fost deblocat exportul produselor vinicole și cel al fructelor și legumelor din autonomie, au fost parțial soluționate problemele compatrioților noștri care se află permanent pe teritoriul Rusiei, au fost atrase multe miliarde sub formă de donație umanitară.

În context șeful autonomiei a spus că regretă declarațiile neprietenoase enunțate la adresa Federației Ruse, menționînd că, din partea sa, Comitetul Executiv al Găgăuziei va continua cooperarea sistematică cu regiunile Rusiei în volum deplin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?