Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Vasile Bumacov: Vernisajul vinului este o metodă de a promova cultura consumării vinului

17 apr. 2013,, 14:41   Societate
3913 1
Foto: telegraph.co.uk
"Vernisajul Vinului" reprezintă o metodă eficientă de a promova în rândul populaţiei cultura consumării vinului, consideră ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

La finele celei de-a patra ediţii de primăvară a "Vernisajului Vinului", el a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că acest eveniment devine un instrument necesar pentru educarea tineretului, dar şi a adulților, în ceea ce priveşte arta de a bea.

"Persoana care va cunoaşte gustul delicat al vinului moldovenesc niciodată nu va mai bea vin ieftin şi cu atît mai mult bere sau băuturi tari. Capacitatea de a putea alege este metoda principală de combatere a alcoolismului. În Europa, această practică este implementată demult şi are succes. Pe lîngă aceasta, nu trebuie să uităm că, în cantităţi mici, vinul acţionează ca un medicament", a spus Bumacov.

El consideră că promovarea vinurilor moldoveneşti trebuie să continue atît pe piaţa din Est, cît şi pe cea din Vest.

"În raport cu Rusia, avem o creştere considerabilă evidentă a livrărilor deja în primul trimestru al anului 2013. Acest indice a fost de 18 % în raport cu ianuarie - martie 2012. Consider că desfăşurarea şedinţei colegiilor celor două ministere pe 26-27 aprilie la Chişinău este importantă. Principala temă a consultărilor este sporirea livrărilor de vin calitativ pe piaţa din Rusia", a spus Bumacov.

"Vernisajul Vinului" s-a desfăşurat sub genericul "În suflet soare, vin în pahare". Evenimentul a fost organizat de Asociaţia producătorilor şi exportatorilor de vin cu susţinerea proiectului USAID CEED II.

La vernisaj au participat 19 producători, care au prezentat peste 100 de soiuri de vin roşu, roz şi alb. Primul Vernisaj al Vinului a fost desfăşurat în decembrie 2011.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?