Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul a adoptat o nouă strategie anticorupție pentru anii 2017-2020

1 mar. 2017,, 17:42   Societate
3669 2

Strategia naţională de integritate şi anticorupţie pentru anii 2017-2020, document elaborat de Centrul Național Anticorupție, a fost aprobată astăzi de Guvern, comunică NOI.md.

Noua strategie își propune să descurajeze actele de corupție și să facă posibilă recuperarea bunurilor provenite din infracțiuni de corupție. Totodată, o prioritate va fi etica și integritatea în sectoarele public și privat, precum și transparența partidelor și instituțiilor publice, a relatat directorul adjunct al CNA, Cristina Țărnă, la ședința de astăzi a Guvernului.

Strategia este construită pe șapte piloni de integritate, care vizează Parlamentul, Guvernul, sectorul public și administrația publică locală, Justiția și agențiile anticorupție, Comisia Electorală Centrală și partidele politice, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, sectorul privat.

„Strategia își propune nu doar să fie împotriva a ceva, dar este o strategie de integritate, arată că atunci cînd încercăm că luăm ceva trebuie să facem ceva în loc, pentru a preveni repetarea actelor de corupție. Strategia este însoțită de planurile de acțiuni pentru toată perioada propusă de patru ani”, a menționat Cristina Țărnă.

Potrivit funcționarei, noul document de politici vine să elimine deficiențele de aplicare a cadrului legal, or, strategia pentru anii 2015-2017 era axată mai mult pe reformă, restructurare şi acțiuni de modificare a legislației, fiind omisă componenta de punere în aplicare eficientă a modificărilor legislative.

La elaborarea Strategiei au participat experți anticorupție și reprezentanți ai ONG-urilor din domeniu. Proiectul de Strategie este conectat și se axează pe Obiectivele Globale, în particular, Obiectivul 16, care prevede angajamentele țărilor lumii de a combate și reduce corupția în toate formele ei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?