Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu: Marinuța este un agent infiltrat în PL

15 apr. 2013,, 15:04   Politică
4833 2
Foto: elldor.info
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, vine cu acuzații dure la adresa ministrului Apărării în exercițiu, Vitalie Marinuța. Pe o rețea de socializare, Mihai Ghimpu i-a solicitat ministrului să-și dea demisia din funcție și îl acuză de faptul că este adeptul federalizării Republicii Moldova, relatează NOI.md.

“Astăzi aflu că, în perioada 2004-2006, cînd te aflai la studii la ”Naval Postgraduate School”, California, Monterey, ai scris o lucrare care se referă şi la presupusele soluţii, în viziunea ta, de rezolvare a conflictului transnistrean. Ceea ce m-a uimit peste măsură este că pledezi pentru FEDERALIZAREA republicii. Se ştie bine că această modalitate de rezolvare a chestiunii transnistrene este nu numai contrară intereselor noastre naţionale, ci şi coincide întocmai cu poziţia Rusiei şi lucrează în favoarea intereselor ei imperiale la Nistru. Aşadar, Domnule ministru, îndeplineşte înţelegerea noastră de a demisiona din funcţia de ministru al Apărării!”, a spus Ghimpu.

Ghimpu mai susține că, în 2008, cînd la o şedinţă a Biroului Politic al partidului l-a prezentat pe Vitalie Marinuța drept un bun prieten al PL, a greșit. “Înseamnă aceasta, Domnule Marinuţa, că eşti de fapt altul decît te-ai prezentat la acea şedinţă din 2008, că eşti de fapt o „cîrtiţă” în PL („cîrtiţă” – agent infiltrat – n.a.)?”, a întrebat Ghimpu.

În același timp, solicitat de NOI.md, Vitalie Marinuța a ezitat să comenteze acuzațiile la adresa sa. Ministrul a spus că toate declarațiile le va face la timpul potrivit.

Menționăm că Vitalie Marinuța a fost lipsit de susținerea politică a PL, după ce el, împreună cu alți membri PL cu funcții de răspundere, au creat Consiliul Reformator al PL, prin care cer schimbarea conducerii partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?