Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Încă un ministru recunoaște că construcția hipermarketurilor aduce daune ecologice (VIDEO)

24 feb. 2017,, 14:53   Societate
3675 2

Construcția hipermarketurilor la Chișinău va înrăutăți și mai mult situația ecologică din capitala Moldovei, relatează NOI.md.

Acest lucru l-a mărturisit ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, solicitat să răspundă la întrebările unui activist civic.

„Atunci cînd ne pregăteam pentru ratificarea Acordului de la Paris, am efectuat măsurarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Peste 50 la sută din gaze cu efect de seră din Moldova sînt emanate de transport, 30 la sută revin sistemului de încălzire și 10 la sută – agriculturii. Este absolut clar și evident, în special, în ceea ce privește municipiul Chișinău, unde concentrația (cea a gazelor cu efect de seră – nota red.) este cea mai mare. Dacă în municipiul Chișinău va fi construită încă o unitate, unde se va aduna transportul, vor fi și mai multe gaze cu efect de seră. Acest lucru nici nu se discută”, a menționat ministrul.

Reamintim că anterior a devenit cunoscut faptul că Kaufland va deschide la Chișinău 6 magazine în viitorii doi ani. Potrivit mass-mediei românești, sortimentul de mărfuri în mare măsură va fi similar celui din magazinele din România. Totodată, acesta va fi adaptat la necesitățile populației locale.

Consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor Alexandr Odințov a spus că construcția hipermarketului Kaufland este promovată de către primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și că în procesul promovării acestui proiect se încalcă legislația.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?