X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sîrbu: Să renunțăm la salariul de o zi pentru a hrăni caii

12 apr. 2013,, 10:59   Politică
4935 0
Foto: noi.md
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova sînt îndemnați să renunțe la salariul de deputat pentru o zi, iar banii să fie donați școlii de hipism din Chișinău. Propunerea a venit din partea deputatului neafiliat Sergiu Sîrbu, care susține că parlamentarii trebuie să contribuie cu cît de puțin la asigurarea cailor cu hrană, relatează NOI.md.

Discuțiile despre caii de la școala de hipism au început în Parlament după ce de cîteva zile în presă sînt difuzate imagini cu caii care mor de foame, iar de vină ar fi actualului director al instituției.

„Propun să oferim o zi din salariu pentru ajutorarea acestor animale. Cine nu vrea sa doneze, măcar să cumpere un sac de ovăz”, a spus Sîrbu. Deputatul a mai propus că pe marginea acestui caz să fie sesizată Procuratura Generală.

În același timp, mai mulți deputați PCRM susțin că problema din cadrul școlii nu constă în lipsa de hrană, dar în conflictul de interesele dintre directorul actual și cel care a ocupat această funcție pînă la el.

Pentru a calma spiritele, unul dintre deputați a declarat că o Organizație de Tineret a donat 10 tone de hrană școlii, iar situația a revenit la normal.

Pe de altă parte, deputatul PLDM, Nicolae Juravschi, a propus ca Școala de hipism să fie transferată de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în subordinea Ministerului Transporturilor.

Menționăm că, după ce presa a relatat despre faptul că cei 43 de cai de la şcoala de hipism din Chişinău sînt piele și os, iar rezerva de hrană pentru animale ajunge doar pentru două săptămîni, mai mulți cetățeni au oferit hrană animalelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?