Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Erdogan a anunțat obiectivul final al incursiunii în Siria

12 feb. 2017,, 20:06   Externe
3336 0

Președintele Turciei Tayyip Erdogan a afirmat că obiectivul final al incursiunii militare turce în Siria nu este numai preluarea controlului în orașul al-Bab de la Statul Islamic, ci curățarea unei regiuni de graniță, între care orașul Raqqa, fief al jihadiștilor, relatează Reuters.


Scopul final este de a curăța o suprafață de 5.000 de kilometri pătrați , a afirmat Erdogan în cadrul unei conferințe de presă, înainte de a pleca într-un turneu în Bahrain, Arabia Saudită și Qatar.

Turcia a susținut mult timp crearea unei "zone sigure" pentru civili în nordul Siriei în care să nu mai fie militanți ai Statului Islamic și miliția kurdă YPG, dar susține că o astfel de zonă ar trebui controlată de o zonă de interdicție aeriană.

Erdogan a afirmat că a discutat această problemă din nou cu SUA și Rusia și a precizat că Turcia este pregătită să efectueze lucrările de infrastructură în zonă pentru a ajuta la împiedicarea migrației din Siria și pentru a permite celor care au fugit în Turcia să revină în țara lor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?