Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

PDM: Declarațiile făcute de Dodon la Bruxelles contravin intereselor țării

8 feb. 2017,, 09:15   Politică
5128 18

Partidul Democrat condamnă modul în care Republica Moldova a fost reprezentată la Bruxelles de președintele Igor Dodon.

Într-un comunicat de presă al PDM, remis în contextul vizitei oficiale la Bruxelles, formațiunea menționează că declarațiile președintelui sînt total diferite de ceea ce prevede strategia de politică externă promovată de Guvern și majoritatea parlamentară și că acestea contravin interesului țării și al cetățenilor, transmite IPN.

„Constatăm că vizita șefului statului s-a transformat în una de partid, în care președintele Igor Dodon a prezentat mai degrabă mesajul PSRM și proiectele politice ale acestui partid. Șeful statului nu a acționat ca un președinte al tuturor moldovenilor, acesta a neglijat dorința majorității cetățenilor, care au votat în ultimele alegeri parlamentare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, dar și pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE”, se spune în comunicat.

PDM consideră că Republica Moldova trebuie să iasă cît mai rapid din această dezbatere dintre pro europeni și pro ruși, iar provocarea este de a arăta ce poate face fiecare pentru țară, astfel încît să fie folosită eficient asistența externă pe care o primește Republica Moldova, indiferent de unde vine ea. PDM mai menționează că Moldova va fi europeană prin modul în care se va moderniza. Va avea relații mai bune de cooperare cu Federația Rusă prin modul în care vor fi găsite soluții pentru cetățenii aflați acolo, dar și prin capacitatea comună de rezolvare a problemelor care blochează parțial cooperarea economică. În viziunea PDM, politica externă nu trebuie să se limiteze la declarații tari, ci să promoveze o cooperare eficientă cu partenerii de dezvoltare, din care Republica Moldova să obțină maximum de beneficii pentru moldoveni.

„Pentru a elimina posibilele confuzii generate de ultimele acțiuni ale președintelui Igor Dodon privind politica externă a Republicii Moldova, PDM a pregătit deja un document de reconfirmare a celor mai importante angajamente din strategia de dezvoltare a țării, inclusiv în ceea ce privește parteneriatele noastre externe, cum ar fi Acordul de Asociere cu UE sau programul cu FMI”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit PDM, documentul urmează sa fie prezentat în cadrul Coaliției, apoi dezbătut și aprobat în prima ședință în plen a Parlamentului din acest an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?