X 
Eurovision stiri: 512
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Procesul de înființare a unei nou farmacii devine mai accesibil

7 feb. 2017,, 17:45   Societate
5151 1

Farmaciile și filialele acestora se vor putea regăsi oriunde dorește proprietarul, indiferent de distanța uneia de alta.

La fel, deschiderea unei farmacii nu va mai depinde de densitatea populației.

Aceste modificări la Legea cu privire la activitatea farmaceutică au fost înaintate de Ministerul Sănătății, relatează NOI.md.

Ministreul propune anularea prevederilor articolului 19, care stipulează că farmaciile (filialele) nou-fondate trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 250 de metri (cale accesibilă) de la farmacia (filiala) existentă și la o distanță de cel puțin 500 de metri (cale accesibilă) de la farmacia existentă cu funcție de preparare a medicamentelor extemporale.

Totodată, se dorește abrogarea prevederilor potrivit cărora pentru înființarea farmaciei se stabilesc normative demografice, care stipulează că în municipii, orașe, centre raionale și alte localități cu statut de oraș o farmacie se înființează la un număr de 3 mii pînă la 4 mii de locuitori.

Împreună cu aceste modificări s-a stabilit că farmaciile nou-fondate nu vor mai trebui înființate conform Planului național de amplasare a farmaciilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?