Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ministru german: Politica Germaniei privind migrația a fost o greșeală

30 ian. 2017,, 22:00   Externe
4156 1

Wolfgang Schäuble, ministru de Finanțe al Germaniei și un aliat vechi al Angelei Merkel, a recunoscut duminică că politica cancelarului german privind criza de refugiați din 2015 a fost greșită, informează Deutsche Welle.

Într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag, Schäuble a recunoscut că situația a scăpat de sub control ,cînd Germania și-a ținut porțile deschise pentru 890.000 de refugiați, majoritatea oameni care au fugit de violențele din Orientul Mijlociu, și au străbătut Balcanii ca să ajungă în Germania. „Și noi, politicienii, sîntem oameni. Și noi facem greșeli. Dar putem învăța din greșeli”, a spus ministrul de Finanțe.

Wolfgang Schäuble a mai afirmat că Uniunea Europeană (UE) trebuie să ia măsuri pentru ca sistemele de protecție socială din statele membre să devină mai echilibrate, astfel încît refugiații să nu mai încerce să obțină rezidență în statele unde sistemul le oferă beneficii mai consistente.„Astfel de teme au fost considerate pînă acum tabu în Germania”, a spus Wolfgang Schäuble.

Ministrul de Finanțe nu este la prima critică la adresa cancelarului Angela Merkel, subliniază Politico.

Afirmațiile vin pe fondul scăderii de popularitate pe care formațiunea creștin-democrată din care fac parte Merkel și Schäuble o înregistrează, pe fondul ascensiunii partidului anti-imigranți Alternativa pentru Germania (AfD).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?