Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Replica lui Dodon după ce a fost acționat în judecată de Băsescu

30 ian. 2017,, 09:57   Politică
8207 17

Președintele Igor Dodon îi recomandă fostului șef de stat al României Traian Băsescu să-și mai depună o dată dosarul pentru obținerea cetățeniei moldovenești, notează NOI.md.


Demnitarul nu s-a arătat deranjat de faptul că Traian Băsescu a contestat în instanța de judecată decretul prin care i-a fost retrasă cetățenia țării noastre. „Noi am menționat care au fost motivele la etapa semnării decretului, de aceea dînsul nu are decît să-și apere dreptul în instanță și să-și depună încă o dată dosarul, dacă are nevoie de cetățenia Republicii Moldova”, a explicat Dodon.

Întrebat dacă este pregătit să piardă dosarul în instanța de judecată, șeful statului a dat de înțeles că este pregătit pentru orice scenariu. „Noi fiecare pas pe care îl facem, inclusiv în politică și în șah, apropo, șahul te ajută și în politică, îl calculăm cu mulți-mulți pași înainte. Cu mult mai mulți decît cred oponenții noștri politici”, a precizat Dodon.

Menționăm că Traian Băsescu a depus o cerere de chemare în judecată împotriva președintelui Dodon la Curtea Supremă de Justiție. Avocatul fostului șef de stat al României a argumentat că acesta a fost lipsit de cetățenia Republicii Moldova ”în mod arbitrar”, ”contrar principiilor şi procedurilor prevăzute de Legea cetăţeniei şi de Convenţia europeană cu privire la cetăţenie”. Băsescu a rămas fără cetățenia Moldovei în urma unui decret semnat de Dodon la începutul lunii ianuarie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?