Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Democrații sînt gata să-l voteze pe Filat, dar cu anumite condiții

3 apr. 2013,, 17:15   Politică
4875 3
Foto: noi.md
Președintele Partidului Democrat, liderul PD, Marian Lupu, susține că Partidul Democrat este gata să-l voteze pe Vlad Filat la funcția de premier, dacă acesta va prezenta garanții că situația din 13 februarie nu se va repeta. Atunci, PLDM a denunțat acordul AIE-2, notează NOI.md.

Deși susține că PD va vota pentru Filat, Lupu spune că acest lucru poate avea loc doar după crearea unei majorități parlamentare, care va acorda sprijinul noului guvern.

“Dacă mă convinge că 13 februarie nu se repetă, iar mecanismele nu vor admite o lipsă de transparență în cheltuieli, sîntem gata să examinăm și candidatura lui Filat. De asemenea, trebuie să fie turnată lumină la vamă, fisc, să facem reforme. Nu să se spună că MAI este o chestie, iar procuratura alta. Avem nevoie de o persoană care nu și-ar pune pe prim plan obiective de PR”, a spus Lupu.

Liderul PD susține că „doar pentru a ocupa funcția de deputat sau altă funcție de rang înalt, nu va mai fi admis ca guvernul nou să fie la fel ca cel vechi, cu toate schemele de corupție care au existat”.

Marian Lupu a mai acuzat colegii din PL și PLDM de lipsă de flexibilitate în cadrul negocierilor, deoarece, în timp ce PLDM insistă pe candidatura lui Filat, PL este contra. De asemenea, Lupu consideră că partidele politice mai au la dispoziție maxim două săptămîni pentru a veni cu o poziție clară în ce privește acțiunile de viitor.

“După maxim două săptămîni trebuie să venim cu o poziție să spunem: am reușit să negociem o nouă guvernare. Bine. Am semnat acordul politic, am format majoritatea. Dacă nu, trebuie să ieșim și să spunem ca nu sîntem flexibili – ne interesează propriile interese, din care motiv mergem pe calea alegerilor anticipate”, a spus Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?