Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dacă pleci de sărbători în vacanță, urmează cîteva recomandări

31 dec. 2016,, 13:00   Societate
2896 0

În cazul în care de sărbători îți planifici o vacanță undeva peste hotarele Moldovei, Centrul Internațional „La Strada” vine cu cîteva recomandări pentru a evita probleme în această perioadă, transmite NOI.md.


Primul sfat pe care îl sugerează „La Strada” este ca persoanele ce urmează să plece peste hotare, pe lîngă documentul de călătorie, să mai poarte cu ele și o copie xerox a acestuia sau un alt act de identitate valabil.

Specialiștii susțin că cei care își planifică o călătorie cu scop turistic trebuie să-și noteze din timp adresele misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în țara de destinație. Mai mult, călătorii ar trebui să se informeze despre situația de securitate în zona pe care urmează să o viziteze.

Totodată, înainte de plecare, trebuie verificată valabilitatea documentelor de călătorie. Actele trebuie să fie în stare bună și să nu fie păstrate în același loc cu banii sau cardurile bancare. Nu trebuie ignorată nici informarea despre obiceiurile și legislația din țara respectivă, deoarece necunoașterea acestora nu scutește de pedeapsă sau urmări neplăcute.

Experții „La Strada” menționează faptul că este deosebit de important să nu acceptați să transportați bagaje ale unor persoane necunoscute, deoarece acestea ar putea conține produse interzise.

Pentru alte informații puteți suna la linia fierbinte pentru migrație sigură – 0 800 77777 sau accesa site-ul www.migratiesigura.md. Apelurile de peste hotare se efectuează la numărul 0 (22) 23 33 09.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?