X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

RED-urile, Air Moldova și Moldtelecom vor fi scoase la vînzare

20 dec. 2016,, 16:20   Economie
5179 0

Companiile RED-Nord, RED Nord-Vest, CHE Costești-Stînca, Air Moldova și Moldtelecom se prevede să fie privatizate în anul 2017.

Acest fapt l-a comunicat în cadrul unei conferințe de presă ministrul Economiei, Octavian Calmîc, relatează NOI.md.

Referindu-se la planurile Guvernului privind privatizarea pe anul viitor șeful Ministerului Economiei a spus că în 2017 vor fi iarăși expuse la vînzare pachetul de acțiuni proprietate publică în SA „Tutun-CTC”, „Barza Albă”, „Floare Carpet” și în alte întreprinderi care au fost scoase la vînzare la Bursa de Valori a Moldovei în anul curent, însă nu au fost vîndute.

Octavian Calmîc a spus că în anul viitor valoarea acestor pachete de acțiuni proprietate publică ar putea să se micșoreze cu aproximativ 5 la sută, ținînd cont de actualele reguli de diminuare treptată a prețurilor la pachetele de acțiuni ale întreprinderilor nesolicitate. Potrivit lor, evaluarea activelor acestor întreprinderi a fost efectuată de către companiile private și, posibil, anterior prețurile lor au fost exagerate.

Totodată, după cum a menționat ministrul Economiei, în anul viitor se prevede să se scoată la licitații încă o serie de active și mai atractive care nu au fost scoase la vînzare în acest an, printre care RED-Nord, RED Nord-Vest, CHE Costești-Stînca, Air Moldova și Moldtelecom.

Octavian Calmîc a spus că ordinea și procedura de privatizare a Air Moldova, Moldtelecom și altor active valoroase vor fi stabilite mai tîrziu. Va fi efectuată o expertiză în vederea selectării celei mai reușite formule de privatizare și obținere a celui mai avantajos preț la acțiuni proprietate publică în societățile menționate.

Șeful Ministerului Economiei a spus că pachetele urmează să fie pregătite către privatizare și investitorii vor avea timp suficient pentru a se familiariza cu situația la întreprinderi și a se pregăti către participarea la licitații.

Octavian Calmîc a menționat că unele active valoroase vor fi, probabil, reevaluate, ținînd cont de noile exigențe ale pieței. Unele active deja au fost supuse evaluării noi. Se preconizează că după reevaluarea activelor companiile ar putea fi propuse spre privatizare care va fi efectuată prin cea mai transparentă modalitate. Se așteaptă că acțiunile statului vor fi scoase la vînzare prin Bursa de Valori a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?