Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Unde a dispărut ministrul Apărării Marinuța?

20 mar. 2013,, 15:48   Politică
21950 10
Foto : noi.md
Ministrul Apărării în exercițiu, Vitalie Marinuța, a depus cererea de demisie. Cel puțin așa au declarat pentru NOI.md surse demne de încredere, care au dorit să rămînă anonime. Contactat telefonic, Marinuța nu a confirmat, dar nici nu a negat informația. El a menționat însă că se află într-un concediu de trei săptămîni, rămase de anul trecut, pe care îl va petrece la țară.

Sursele NOI.md au relatat că cererea vine ca urmare a unei discuții tensionate dintre Marinuța și liderul Liberal, Mihai Ghimpu. Aceasta ar fi avut loc sîmbătă, 16 martie, într-o pauză de cafea la un seminar privind guvernarea în coaliție, organizat de Partidul Liberal. Atunci Ghimpu i-ar fi replicat lui Marinuța că a vîndut arme, numindu-l cu cuvinte indecente.

În urma conflictului, Marinuța intenționa să susțină luni, 18 martie, o conferință de presă în care să declare că pleacă, dar a fost convins să se abțină. Totodată, sursele susțin că acesta a depus cererea de demisie președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în calitatea sa de Comandant suprem al Forțelor Armate. „Timofti a acceptat cererea, dar cu o condiție: să-și ia concediul rămas de anul trecut”, a spus sursa, menționînd că acest lucru ar fi necesar pentru a se calma spiritele în ceea ce ține de negocierile privind resetarea AIE.

Atît Marinuța, cît și purtătorul de cuvînt al Președintelui, Vlad Țurcan, au confirmat cererea privind cele trei săptămîni de concediu, însă au refuzat să spună ce o să urmeze. „Este o cerere de concediu din data de 19 martie, pe care președintele Nicolae Timofti a acceptat-o”, a spus Țurcan, refuzînd să ofere alte detalii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?