X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Cetăţeni: „Franzeluţa” a modificat doar preţul şi denumirea pîinii

19 feb. 2013,, 15:34   Societate
6172 2
Фото: noi.md
Cel mai mare combinat de panificație din Moldova – „Franzeluţa” – infirmă informaţia privind scumpirea pîinii şi explică confuzul creat prin apariţia unor noi feluri de pîine şi modificarea masei unor produse. Cumpărătorii însă spun că nu au observat nimic nou, în afară de majorarea preţurilor.

Potrivit cumpărătorilor, denumirea şi preţurile s-au schimbat, însă calitatea a rămas aceeaşi. Astfel, franzela „Orăşenească” acum se numeşte „Orăşenească plus”. „Înainte, procuram această pîine la preţul de 3 lei, acum ea costă 3,95 lei, iar în unele magazine din oraş atinge preţul de 4,10 lei şi se numeşte un pic altfel. Pîinea s-a scumpit simţitor – aproape cu un leu, însă nu am observat să se schimbe şi calitatea”, a menţionat o cumpărătoare.

„Noi cumpăram pîine la preţul de 4 lei, iar acum ea costă 4,5 lei. S-a schimbat doar denumirea, iar pîinea e aceeaşi”.

Potrivit producătorilor, acum, pîinea „Orăşenească plus” este îmbogățită cu fier şi acid folic. Însă, anterior, specialiştii Centrului Naţional de Sănătate Publică au declarat pentru NOI.md că saturarea făinii cu fier şi acid folic nu va duce la scumpirea pîinii în Moldova . Amintim că, de la 1 ianuarie 2013, toate întreprinderile de producere a făinii în scopuri industriale sînt obligate să îmbogățească făina cu fier şi acid folic. Programul este o premieră pentru Moldova şi are drept scop îmbunătăţirea stării sănătăţii populaţiei. De menţionat că o tonă de făină îmbogățită cu elemente noi va costa cu doar 7,7 lei mai mult.

Cumpărătorii nu au observat nici modificări în greutatea pîinii. „Această pîine costa 4 lei, iar acum 4,5 lei, însă greutatea nu s-a mărit, au apărut doar mai multe crestături”, a menţionat pentru NOI.md o pensionară.

Vînzătorii magazinului de firmă „Franzeluţa” au refuzat să discute cu reporterul NOI.md, însă, fără camera de luat vederi, au confirmat că, pe lîngă apariţia unor noi feluri de pîine, s-au scumpit mai multe produse de panificaţie.

NOI.md nu a reuşit să obţină comentarii de la directorul întreprinderii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?