X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

ANRCETI va participa la un proiect de asistenţă tehnică în valoare de un milion de euro, oferit de Comisia Europeană

25 ian. 2013,, 13:20   Economie
3027 0
Foto: bizwiz.ro
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) va participa la un proiect de asistenţă tehnică, în valoare de un milion de euro, oferit de Comisia Europeană. Asistenţa tehnică este oferită Grupului reglementatorilor în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările membre ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina), grup în care ANRCETI exercită funcţia de coordonator al activităţii acestuia.

Potrivit serviciului de presă al ANRCETI, programul proiectului a fost discutat în cadrul întrevederii dintre directorul agenției, Sergiu Sîtnic, şi alți responsabili din cadrul autorităţii cu o echipă de experţi ai companiei “Pricewaterhouse Coopers”, desemnată de Comisia Europeană drept executant al acestui proiect. În cadrul proiectului vor fi organizate vizite de studiere a experienţei autorităţilor de reglementare din ţările UE şi o serie de ateliere de lucru dedicate problemelor actuale de reglementare a pieţelor de comunicaţii electronice. De asemenea, vor fi efectuate analize comparative a gradului de dezvoltare a telecomunicaţiilor şi a evoluţiei cadrului de reglementare din ţările Parteneriatului Estic, analize care vor fi actualizate semestrial.

Grupul reglementatorilor din ţările membre ale Parteneriatului Estic a fost constituit în septembrie 2012 la Chişinău. Obiectivul principal al acestui grup este dezvoltarea relaţiilor de cooperare atît între autorităţile de reglementare din cadrul Parteneriatului Estic, cît şi cu autorităţile respective din ţările Uniunii Europene, prin coordonarea principiilor de reglementare a pieţelor de comunicaţii electronice în vederea eficientizării procesului de reglementare şi asigurării previzibilităţii acestuia. Pentru atingerea acestor scopuri, Comisia Europeană a acordat Grupului reglementatorilor Parteneriatului Estic un proiect de asistenţă tehnică, care va dura doi ani. Valoarea acestui proiect este de circa un milion de euro.

În cadrul întrevederii, reprezentanţii ANRCETI au propus pentru programul proiectului şi agenda atelierelor de lucru un set de subiecte de actualitate legate de analiza şi reglementarea preventivă a pieţelor relevante, gestionarea spectrului de frecvenţe, destinat furnizării serviciilor de comunicaţii electronice, implementarea serviciului universal şi mecanismului de finanţare a acestui serviciu. Programul proiectului de asistenţă tehnică urmează a fi aprobat în cadrul următoarei şedinţe plenare a Grupului reglementatorilor Parteneriatului Estic, care se va desfăşura în martie 2013 la Kiev. Ultima şedinţă a reprezentanţilor autorităţilor de reglementare din cadrul Parteneriatului Estic a avut loc pe 11 septembrie 2012 la Chişinău, unde a fost semnat Memorandumul de înţelegere a Grupului reglementatorilor din statele Parteneriatului Estic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?