X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Filat despre o eventuală demisie a sa: Nu mă țin de funcții

23 ian. 2013,, 14:58   Politică
4778 2
Foto: noi.md
Prim-ministrul Vladimir Filat nu se ține de funcții, însă îi solicită liderul PL, Mihai Ghimpu, să fie mai explicit în ceea ce ține de demisia sa. Declarația a fost făcută după ședința Guvernului, informează NOI.md. Premierul i-a sugerat lui Mihai Ghimpu să vină cu o asemenea solicitare în plenul Parlamentului, dacă este cazul. „ Eu cred că trebuie să discutăm și să rezolvăm problema, dar să nu pierdem timpul pe relații interpersonale”, a spus Vladimir Filat. În contextul unor eventuale alegeri anticipate, despre care a declarat Marian Lupu, Filat a spus că, conform constituției, alegerile pot avea loc doar în două cazuri: ori atunci cînd Parlamentul nu este funcțional, ori cînd nu este aprobată de două ori componența nominală a Guvernului. În acest context, premierul a asigurat că PLDM nu va permite ca Parlamentul, timp de trei luni, să nu aprobe nici un act legislativ, specificînd că acest lucru poate avea loc doar dacă PDM, PL și PCRM vor vota împreună. De asemenea, el a spus că nici în cadrul executivului miniștrii PLDM nu vor vota pentru demisia guvernului Filat.

“Vizavi de dorința unora față de anticipate, se încearcă prin această polemică de a trece de la discuția unor probleme precum disfuncționalitatea unor instituții, la discuții pe dimensiunii politice. Dacă cineva încearcă să treacă discuțiile de la probleme la persoană, n-o să le treacă această decizie”, a spus Vlad Filat.

Menționăm că, azi, Mihai Ghimpu le-a solicitat lui Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc să-și dea demisia, în cazul în care nu încetează războiul . Declarația a fost făcută, după ce ieri liderul PD, Marian Lupu, a declarat că PLDM și PCRM fac front comun pentru a-l demite pe Plahotniuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?